Daar is ze dan, de zon! Heerlijk die zonnestralen op je gelaat en hoofdhuid, maar net zoals jij je huid beschermt tegen de zon, is UV-bescherming voor jouw haar net zo belangrijk. En toch weten heel wat mensen niet waarom zonbescherming nodig is voor je haar & hoofdhuid. Daarom geven we je graag enkele belangrijke tips & tricks, zodat jij de zon veilig kan trotseren!

De invloed van UV-straling op je haar

Uit onderzoek van 2019 is gebleken dat UV-straling niet alleen een impact heeft op je huid, maar dat het ook je haar en hoofdhuid net zozeer kan beschadigen. De zon kan op heel wat verschillende manieren schade aanrichten, we sommen de belangrijkste gevolgen voor je op: 

  • Het tast het keratinegehalte van je haar aan. Deze proteïnen zorgen ervoor dat je haar er glanzend en gezond uitziet. Door overmatige blootstelling aan de zon, kunnen je lokken er droog en dof uitzien. 
  • Bovendien kan de zon je haar ook ongewenst verkleuren. Je merkt dit aan een vervaagde haarkleur
  • De zon droogt je haar uit. Dit kan leiden tot broos haar, een schilferige hoofdhuid, pluizigheid en droog haar. Het zorgt ook dikwijls voor gespleten haarpunten. 
  • Voelt je hoofdhuid oncomfortabel aan? Overmatige blootstelling kan leiden tot een verbrande hoofdhuid

Herstel je haar na blootstelling aan de zon 

Merk je dat je haar gedurende de dag extreem is blootgesteld aan de zon? Dan is het tijd om te gaan herstellen. Met voedende maskers op basis van de juiste ingrediënten, vul je het hydratatiegehalte van je haar weer aan. Zo kom je jouw vakantie zonder zorgen door. 

 

De haarverzorging van R+Co beschermt tegen UV-straling

Waarom wij R+Co zo fantastisch vinden? Al de haarverzorgingsproducten beschermen tegen UV-straling en zitten bovendien bomvol plantaardige oliën, boters en extracten. Enkel het beste van de natuur voor jouw haar en hoofdhuid! 

 

Enkele zomermusthaves:

  • Zijn jouw lokken beschadigd door de zon? Met de ATLANTIS B5 Shampoo & conditioner herstel je het vochtgehalte van je haar. 
  • De leave-in conditioner Sun Catcher helpt het haar terug zacht te maken, te ontwarren en de kleur vast te houden. Deze zit bomvol vitamine C, hyaluronzuur en plantaardig collageen. Enkel het beste om je haar te herstellen. 
  • Kies voor voedende maskers zoals het Baobab Oil Repair Masque On A Cloud. Dit is rijk aan proteïnen en maakt jouw haar sterker en elastisch. 


Wij adviseren jou graag

Als haarexperts vinden we de juiste haarverzorging ontzettend belangrijk. Je hebt niet alleen een huidtype, maar ook een haartype. Jouw haarverzorging hangt samen met de noden van jouw haar en hoofdhuid. Wens je graag advies? Altijd welkom in ons kapsalon in Mol. Maak je afspraak online

 

PS: Natuurlijk hebben we de zon ook nodig, want het heeft ook voordelen. Dankzij blootstelling aan de zon maak je vitamine D aan, wat ervoor zorgt dat jouw haar sneller groeit. Genieten van de zon mag dus zeker, maar wel veilig!